The future belongs to those
who believe in the beauty in
their dreams

onsdag 15. september 2010

Albin og Luna og det mystiske speilet!



Jeg har kjøpt ei kjempe fin barnebok om forskjellige typer spalter. Boken starter innledningsvis med ei fin fortelling om om å være født med spalte, forventninger til sykehus etc. Videre i boka står det litt om operasjon, ØNH-lege, trening og følelser.

Sist uke var jeg på et møte sammen med foreldre som har barn født m/spalte. Vi var så heldig at det kom en Logoped i fra StatpedVest i Bergen. Takker for et flott foredrag:-)

Jeg er åpen om at jeg har ei datter født med en liten "skjønnhetsfeil". En såkalt bakre ganespalte! Dvs medfødt åpent hull bak i den bløte ganen. Spaltebarn har ofte nedsatt hørsel da væske i mellomøret presser på i perioder. Vi opplevde dette i en viktig alder da babyer skal begynne å "bable". Det er logisk at språket ikke kommer på plass når hørselen ikke er tilstede :-) Når man snakker så er det ofte luftlekkasje i fra svelg/nese, noe som gjør det vanskelig å uttale konsonanter etc. Vi har vært igjennom 2 operasjoner, der den siste var å lage ei "bro" fra svelg til nese,slik at det ikke blir så mye lekkasje med luft ut nesen.

Utrolig stolt over jenta mi sin egeninnsats og vilje igjennom mange års trening:-))

Norge er på verdenstoppen i Leppe-Gane-Spalte, og ca hver 3 dag fødes det et barn med ulike spalter. Hvis dere kjenner noen som har en form av det. Ta kontakt, boka er å anbefale for store og små. Helt tilslutt vil jeg si; Det er vel kanskje ikke så negativt å være annerledes? Personlighet formes ut i fra det, slik at man får bedre forståelse for andre:-)



1 kommentar:

  1. Hei

    Ei god stund sida du kjøpte boka, men kor var det du kjøte ho ein gong i tida?

    Håper du har ei fin veke, og dag!

    SvarSlett